Partnerships voor duurzame landbouw

Om een landbouwbedrijf op een duurzame manier te laten groeien, zijn er veel vaardigheden vereist. Doorgaans worden deze op aparte domeinen ingezet en is er weinig interactie. Bayer ForwardFarming is een geavanceerd landbouwinitiatief dat al die vaardigheden in een eenvoudig holistisch systeem verenigd. Daarom spelen partnerships een belangrijke rol in Bayer ForwardFarming. Win-win partnerships die alle spelers in de voedselketen verenigen, helpen om de mogelijkheden voor samenwerking binnen de moderne duurzame landbouw ten volle te benutten.

Partnerships op Hof ten Bosch

Jan en Josse Peeters zijn verschillende partnerships aangegaan die een meerwaarde bleken voor hun expertise in duurzame landbouw en ook op andere manieren heel voordelig bleken:
  • Verbeterde Phytophthora-bestrijding door de samenwerking met onderzoeksinstellingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, die DNA-vingerafdrukken van de stalen afnemen om de fungicidestrategie nog te verbeteren.
  • Meer expertise op het vlak van biodiversiteit door de samenwerking met externe instellingen, bv. Vogelbescherming Vlaanderen.
  • Verbeterde aanpak van bodemerosie op aardappelvelden door de samenwerking met het Waalse Onderzoekscentrum voor de Landbouw.
  • Bij al die samenwerkingen speelde Bayer CropScience een belangrijke bemiddelende rol.
“Samenwerken met Bayer is voor ons beiden een prachtige ervaring. Sinds we ons bij het Bayer ForwardFarming-concept hebben aangesloten, genieten we van een breed gamma aan innovatieve oplossingen, zoals een geoptimaliseerde gewasbescherming in combinatie met waardevolle diensten die ons de mogelijkheid bieden om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van duurzame landbouw. Als onderdeel van het Bayer ForwardFarming-platform is het voor ons gemakkelijker om ervaringen en landbouwpraktijken met collega-landbouwers, buren en andere belangengroepen te delen, alsook de meerwaarde die we de consument en de maatschappij kunnen bieden.”

Jan & Josse Peeters